vineri, 18 iulie 2014

Solicitare din partea gradatilor si soldatilor profesionisti

Ma numesc cap. cls. III (r.)  Soare Mihai, din Valenii de Munte. Va rog respectuos sa-mi transmiteti prin e-mail un formular cerere ptr inscriere si un formular ptr imputernicire,  identice cu cele pe care le-am completat in data de 17-07-2014,  impreuna cu dumneavoastra si cu domnul Presedinte Dogaru, deoarece mai am colegi din judetul Prahova  care vor sa completeze aceste formulare, caporali in rezerva M.Ap.N.
Suntem hotariti sa strangem minim 15 membri, conditie necesara pentru a putea infiinta o filiala distincta a SCMD, care sa cuprinda numai gradati si soldati profesionisti din toata tara, pentru a ne promova si apara mai eficient interesele noastre specifice de grup profesional.
Va doresc multa sanatate!

Cu stima,
Mihai Soare, Valenii de Munte
Date de contact : soaremihai1966@gmail.com      Telefon:  0721920239

NOTA: 
Va prezentam raspunsul Secretariatului General la solicitarea de mai sus:
  1.  Procedura de primire de noi membri in sindicat si de achitare a cotizatiei de membru o gasiti aici;
  2.  Formularul de imputernicire a SCMD pentru reprezentare in instanta il gasiti aici;
  3. Modelul de proces verbal de infiintare a Filialei il gasiti aici.

miercuri, 2 iulie 2014

Propunerea Departamentului Juridic al SCMD cu privire la data de desfasurare a Consiliului National al Reprezentantilor (CNR) 2014, adresata presedintelui SCMD



             In sedinta Departamentului Juridic din 26.06.1014, in urma analizei situatiei ce se preconizeza a se creea in sindicat cu privire la data de desfasurare a viitorului CNR - care va avea pe ordinea de zi si alegerea unui nou Comitet Director – si consecintele care pot aparea in legatura cu acest eveniment, va prezentam urmatoarele:
1.      In interpretarea strict juridica a termenului de 4, respectiv 5ani, prevazut in Actul constitutiv al SCMD (art. 7.2/cap.VII – Organele de conducere), respectiv in Statutul SCMD (art. nr. 16/cap.V – Organele de conducere ale sindicatului), cu privire la durata mandatului Comitetului Director, trebuie subliniat faptul ca data certa care poate fi retinuta in calculul termenului mentionat  este data la care SCMD a dobandit pesonalitate juridica. In lumina prevederilor legale in vigoare,  art. 17 si 18 din Legea nr. 62/2011, privind dialogul social, cat si a celor din Legea nr. 54/2011 (abrogata), aceasta este data inscrierii SCMD in Registrul special al sindicatelor, fapt  petrecut in termen de maxim 7 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a acordat personalitate juridica sindicatului, respectiv 02.09.2009. Cu alte cuvinte, putem lua in calcul data de 09.09.2009.
2.      In mod normal, data desfasurarii viitorului CNR ar trebui sa fie in interiorul mandatului precedent. In situatia in care, din motive intemeiate, desfasurarea urmatorului CNR nu poate fi asigurata pana la data respectiva, solutia de ordin juridic este o prorogare a desfasurarii acestuia printr-o decizie  motivata a Comitetului Director, luata pana la 09.08.2014.
3.      Decizia va trebui sa cuprinda, in afara prorogarii datei de desfasurarea a CNR, mentiunea expresa ca atributiile CD, pe perioada dintre 09.09.2014 si data desfasurarii efective a CNR, se limiteaza la functionarea operativa a sindicatului.
4.      Numai daca o astfel de decizie nu se va lua, exista riscul ca deciziile si actele elaborate in sindicat in perioada mentionata sa fie contestate de catre cei care au interes, cu consecinte negative asupra intregii activitati sindicale. In acest risc se incadreaza inclusiv actele elaborate de Departamentul Juridic al SCMD, semnate de presedinte  si depuse la instantele de judecata.

        Fata de situatia prezentata mai sus, va rog sa fiti de acord cu includerea pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a CD, care sa se desfasoare pana la 09.08.2014, a unui punct referitor la decizia de prorogare a datei de desfasurare a CNR 2014.
  

Seful Departamentului Juridic
Col (r) Monica I. CALOIAN

marți, 1 iulie 2014

Pregatiri pentru infiintarea unei noi filiale a SCMD in Bucuresti

Numerosi rezervisti militari care au avut calitatea de naviganti de bord, s-au hotarat sa se alature efectivelor sindicatului nostru, si sa infiinteze o noua filiala.

Adunarea Generala de constituire va avea loc  joi, 03.07.2014, ora 17:00, la Hotelul ”SPORT” din Complexul Sportiv National ”Lia Manoliu”, in prezenta presedintelui SCMD si a presedintelui Filialei 2 Sector 3, organizatorul si gazda acestui eveniment.

Rezervistii interesati sa se alature marii familii a SCMD sunt asteptati sa participe la acest eveniment.

Col. (r) Florea Cristescu